Wrexham

Wrexham

I norra Wales finner du den lilla staden Wrexham. Den här byn har ett mycket fint läge. Den ligger 20 minuter från de walesiska kullarna och historiska platser som Chester där det fortfarande finns ruiner från romarna. En kort bilväg från Wrexham så finns det platser där du kan lära dig mer om livet så som det såg ut i Wales för några hundra år sedan.

Vägnätet omkring Wrexham är fördelaktigt. Det är lätt att ta sig vidare norrut eller västerut för att uppleva mer av Wales. Många väljer att ta en paus i denna stad. Det finns hotell och mycket trevliga restauranger där du kan uppleva den lokala matkulturen.

Här är några ställen som du bör besöka om du reser till Wales och befinner dig i närheten av Wrexham.

Pontcysyllte akvedukten

Det här är en akvedukt som byggdes för över tvåhundra år sedan. Den byggdes för att man skulle kunna skicka råmaterial och färdiga produkter med färja till området Cefn Mawr. Det här är ett fint exempel på hur kanaler en gång byggdes. Du kan gå eller åka kanalbåt genom hela kanalen. Under sommaren så finns det båtar som erbjuder middag ombord då du reser på kanalen.

Erddig Hall

Det här är en stor byggnad som har fått skyddad status i Wales. Den visar dig hur de rika i området en gång levde. Här finns det vackra trädgårdar och det är helt gratis att besöka parken som omger byggnaden.

Shoppa loss i Wrexham

Du kan också hitta en hel del butiker i denna lilla stad. Gatorna är fortsatt klassiska och de minner om en tid som sedan länge är över. Men butikerna har hängt med. Här finns de märken som du känner till. Om du tycker att det är kul med marknad så ska du se till att vara i Wrexham på en måndag. Stadens måndagsmarknad är norra Wales allra största.

Det finns gott om parkering. Om du kommer till staden med en hyrbil så kan du parkera den mycket nära centrum. Sedan så är det bara att promenera omkring och shoppa. Du kan också komma in med tåg till en av stadens två järnvägsstationer.

Med barnen i Wrexham

Om du kommer med barn till Wrexham i Wales så ska du se till att besöka Ty Mawr Country Park. Den har flera djur att se på. Det går att promenera till parken från stadens centrum. Det kan också vara kul att resa till närliggande Caergwrle slottet. Det är vackert och ligger också i en naturskön omgivning.

Andra spännande utflyktsmål i området är Minera Lead Mines och Country Park. När du kommer fram så kan du antingen fråga på ditt hotell för att få väganvisningar eller så kan du använda en app som Waze för att hitta vägen. Det är lätt att köra i området men kom ihåg att det är vänstertrafik som gäller!