Resa till Wales

Resa till Wales

Det finns många olika sätt att nå Wales på. Om du vill resa direkt till denna del av Storbritannien så är flyg till Cardiff det enklaste sättet. Då kommer du fram snabbt och du kan resa vidare med bil, buss och tåg. Online så finner du flera jämförande tjänster som kan vara bra att använda om du tänker flyga. Det är som alltid billigare att resa under lågsäsong och på dagar då flygbolagen behöver fylla ut stolar.

Som svensk så behöver du inget särskilt visum för att resa in i Storbritannien. Du ska bara ha ett giltigt svenskt pass som du får visa då du når passkontrollen.

Flyga till Wales

Flyg till Cardiff finns från Arlanda utanför Stockholm. Under högsäsong så kan du finna flyg från andra svenska flygplatser. Om du bor i Skåne så kanske det lönar sig att ta flyg från Kastrup i Danmark. Flera flygbolag flyger från Skandinavien till Storbritannien. I vissa fall så kan det bli mer ekonomiskt att välja att flyga till engelska flygplatser som Heathrow för att resa vidare med inrikesflyg.

Från Stockholm till London så tar det lite över 1,5 timme att flyga. Om du flyger direkt till Cardiff så tar det lite längre tid. Och med ett anknytande flyg så får du förstås räkna med väntetid på flygplats för att komma fram till hur lång tid resa kommer att ta.

Tåg till Wales

Du kan också åka med euro-tåg till England. Då får du först ta dig till ner till kontinenten där det finns avgångar. Det går att boka ett tåg från Sverige och planera in byte i Tyskland eller Frankrike för vidare tågresa till Storbritannien och Wales. Det här kan vara en spännande resa men den kommer att kräva övernattning och är kanske inte första valet med små barn.

Åka buss till Wales

Ett annat alternativ är bussresor. Det vanligaste är att du flyger till London för att sedan hoppa på bussen som kommer att ta dig vidare till olika platser på de brittiska öarna. Det här är för det mesta paketresor som kan kosta några tusen kronor men som tar dig till så många olika ställen för priset.

Det finns svenska resebolag som erbjuder bussresor till Wales. Dessa resor inkluderar då flyg om det kommer att krävas och du får en färdplan som visar dig vilka platser du kommer att få besöka under turen. Bussarna är moderna och bekväma men det är precis som med tåg så att detta alternativ kanske inte passar barnfamiljen med små barn som konstant undrar när vi är framme.

Med färja

Vill du åka båt till Wales så är ditt bästa val en båtlinje som går från andra platser i Storbritannien som Irland. Irish Ferries och Stena Line erbjuder rutter från Dublin till Holyhead och från Rosslare till Pembroke i Wales. Det finns flera avgångar per dag vilket är smidigt om du till exempel väljer att flyga till Dublin för att sedan resa vidare med hyrbil mot Wales.

Resan mellan Dublin och Holyhead tar cirka två timmar. Från Rosslare till Pembroke så tar det cirka 3,5 timma att resa med båten. Rosslare till Fishguard tar cirka 4 timmar och denna rutt har 14 avgångar per vecka med Irish Ferries.

Priser för båtresor till Wales beror på säsong och vilken färja du väljer. Dessutom kommer saker som om du tar med dig bil också att påverka vad biljetten kommer att kosta.

Lätt att resa i Storbritannien

Det är lätt att ta sig runt i Storbritannien. När du planerar en resa till Wales så kan du se på flyg som går till olika städer på de brittiska öarna. Därefter så kan du planera in vidare resa med tåg, buss eller kanske med hyrbil. Det går att boka biljetter online så att du har en plats på tåg och buss redan då du kommer fram vilket är smidigt. Men om du vill göra det lättare för dig och komma fram snabbare så är direktflyg det bästa valet.