Swansea

Swansea

I Swanseabukten så ligger den lilla staden som erbjuder en blick in i livet i Wales. Det här är en mysig stad där det finns en hel del att göra och upptäcka. Swansea ligger vackert vid vattnet och en solig dag så kan du köpa en walesisk-italiensk glass och njuta av utsikten.

Här är några tips på vad du kan göra då du är i Swansea i Wales.

Wales National Waterfront museum

Museet är en imponerande byggnad väl värd att besöka. Det här är ett museum som handlar om Wales industriella historia. Här finns det intressanta berättelser och föremål från 1800-talet och framåt. Wales var länge en av världens främsta producenter av kol och stål. Här utvecklades intressanta uppfinningar som till exempel Trevithicks ånglok.

Konst

Upptäck lokala konstnärer på ett av stadens gallerier. The Glynn Vivian Art Gallery anses vara ett av de bästa gallerierna. Det grundades för över 100 år sedan och tillhör staden. Här kan du se kollektioner av konst från konstnärer som har varit verksamma i staden under de senaste hundra åren.

Res till Mumbles

Mumbles är en liten by vid vattnet som ligger nära Swansea. Här finns det riktigt god mat från havet och den är färsk. En hel del av det som fiskas här serveras faktiskt på finare restauranger både i London och i Paris. Om du kommer i tid till ostronfestivalen så får du inte missa den. Dessutom så finns det gott om glassbarer med bästa glassen i Wales.

Swanseas marknad´

Marknaden grundades redan 1897 och var länge en av de största strukturerna av glas och järn i Storbritannien. Swanseas marknad förstördes under andra världskriget men den byggdes upp igen. Här finns det gott om walesiska delikatesser och annat spännande. Ett besök är en unik upplevelse oavsett om du köper med dig något hem eller inte.

Dylan Thomas centret

En av 1900-talets stora författare var Dylan Thomas. Han föddes och växte upp i Swansea. I centret så får du veta mer om mannen och även om myten som finns om honom. Varje år så ordnas det också med en festival för att hylla författaren.

Clyne trädgården

Det finns gott om parker och trädgårdar i Swansea men en av de vackraste är Clyne. Här finns det plantor och blommor som inte hör hemma i Wales. I trädgården så finns det också en del som har skapats som en japansk trädgård.

Upplev kusten

Landskapet vid vattnet är dramatiskt. Det finns flera punkter vid kusten att besöka. Cliffs Bay anses vara en av de häftigaste platserna i Storbritannien. Här kan du ta en promenad och komma riktigt nära enastående natur. Du kan också besöka Rhossili bukten där det finns en massa strand. Här kan du få känslan av att du har nått världens ände.