Shopping

Shopping

I Wales så finns det gott om shopping. Du kan hitta lokala butiker med hantverk, mat och dryck såväl som senaste mode från Paris. Här är några tips för dig som vill shoppa då du reser till Wales. Det finns givetvis mycket mer att upptäcka. Ett tips är att fråga lokalbor i den stad som du befinner dig i. De vet bäst vilka butiker som är prisvärda och som erbjuder den typ av produkt som du är ute efter.

Morgan Quarter i Cardiff

Det här är ett mysigt shoppingdistrikt i huvudstaden som du bör besöka. Här finns det butiker med senaste mode såväl som affärer med böcker och antikviteter. På en och samma plats kan du fika och njuta av delikatesser och se på utrustning för skateboard. För män som vill klä sig riktigt elegant och dyrt så är ett besök till Pretty Green att rekommendera. Det är Liam Gallaghers affär som fokuserar på kläder för honom.

Shoppa leksaker

Om du ändå är i Cardiff så kan du passa på att shoppa leksaker. Butiken Rules of Play har en massa fina bordsspel. Det här är ett utmärkt val då du är intresserad av spel på engelska som passar bra för svenska barn som lär sig språket. Priserna är helt okej och butiken har en trevlig atmosfär som gör den väl värd att besöka.

Riverside Market i Cardiff

Varje söndag mittemot Principality Stadium så blir det dags för denna marknad. Här kan du köpa ostar, kött, grönsaker, hemmagjord sylt och mer. Det finns också sittplatser där du kan dricka kaffe och njuta av färskt fikabröd.

Handla vintage på Giddy Aunt

Det är spännande med vintage i andra länder. I Wales så finns Giddy Aunt i Narberth. Butiken är öppen mellan tisdag och lördag från 10.30 till 17.00. Giddy Aunt fick UK National Vintage Awards utmärkelsen år 2015. Här finns det begagnade kläder i gott skick och så en hel del husgeråd. Du kommer också att hitta nyare kläder med retrotryck.

Marknaden i Swansea

Från måndag till lördag så kan du gå på marknad i Swansea mellan klockan 8.00 och 17.30. Marknaden ligger på Oxford Street och har vart aktiv sedan 1830 på samma plats. Efter att ha blivit bombad under andra världskriget så har marknaden restaurerats. Här finns laverbread, kakor och andra lokala delikatesser.

Stori för mat och dryck

I Bala så finns Stori där du kan handla lokal öl. Butiken är mycket stolt över att presentera ölsorter från norra Wales. De lägger också stor vikt vid varje produkts story. Här kan du testa sprit, cider och andra spännande drycker från Wales. Det finns också mat att njuta av tillsammans med drycken.

Mer alkohol i Caernarfon

Ta dig till Hole in the Wall Street 19 i Caernarfon. Här finns Lechyd Da. Namnet betyder god hälsa och butiken erbjuder walesisk whiskey, gin och vodka. Dessutom så kan du shoppa walesiskt vin i butiken som ägs av en australiensare.

En riktigt bra outlet

I södra Wales finns outleten Festival Park. Här finns märken som Gap, Nike, M&S och fler. Du får upp till 75 % rabatt året om. Shoppingcentret har omkring 40 olika butiker. Det här är ett mycket bra val om du inte bryr dig om att kläderna och skorna är förra säsongens mode. Det finns också ställen att äta på så det här kan bli en hel eller halvdags utflykt.

Snowdonia

Snowdonia är också en destination för shopping. Här finns det got om marknader, hantverk och butiker som säljer unika produkter för regionen. Om du inte tycker om att trängas så kan Snowdonia bli den utmärkta platsen för shopping. Dessutom så kan du ta chansen att prata med lokalbor och lära dig äkta walesiskt uttal. Det finns flera marknader som säljer färska produkter från områdets bondgårdar och så kan du finna mycket vacker keramik som har tillverkats i Snowdonia.

Här finns det till och med butiker med smycken av guld som har tillverkats lokalt. Det kan vara ett utmärkt tillfälle att hitta något som är unikt och vackert.