Hyr kanalbåt i Wales

Hyr kanalbåt i Wales

En kanalbåt är en mycket lång farkost med platt botten. Den är cirka två meter bred och rymmer mellan 6 och 8 passagerare. Alltfler upptäcker charmen med kanalbåtssemester i England och Wales. I Storbritannien så finns det ett nät av kanaler och akvedukter som gör det möjligt att ta sig fram med en båt. Det hela går i ett mycket stilla tempo och du behöver inte ha sjökort eller lång vana av båtar för att hyra kanalbåt i Wales.

Res längsmed uråldriga kanalsystem

Med en kanalbåt så kan du ta dig fram på kanalsystem som har över 200 år på nacken. Kanalsystemen kopplar samman de floder som finns i Wales och i England. Du kommer att ta dig fram i mycket långsamt tempo. Många delar av vattensystemen tillåter inte mer än omkring 6 km i timmen i hastighet.

När du kör så pass långsamt så försvinner risken för olyckor och det blir tid över till att ta in den vackra omgivningen. Lägg till vid byar och gå i land för att shoppa och äta middag på ett värdshus. En väl utrustad kanalbåt kommer också att ha ett litet kök så att ni kan tillreda enklare måltider ombord.

Res genom slussar

För att ta sig igenom en sluss med kanalbåten så är det ofta så att du själv måste veva på ett handtag. Det här är en spännande upplevelse. Du behöver inte vara orolig för att det skulle bli för svårt. Det finns många andra som också hyr kanalbåt i Wales. Tillsammans så ordnar ni slussar och annat som dyker upp!

Ta dig fram till båten

Det enklaste är att flyga till en av de baser där du kan hyra kanalbåt i Wales eller i England. Det finns till exempel baser i London. Du kan då flyga med ett lågprisflyg till London för att sedan fortsätta till Wales med en kanalbåt.  Det här är en resa som passar alla åldrar och den kan vara ett perfekt val för barnfamiljen som vill uppleva lite mer.

Om du vill börja resan i Wales så kanske du ändå flyger till London för att sedan ta ett tåg till en bas i Wales. Resan går att koordinera från Sverige och du kan boka din båt så att den väntar på er då ni kommer fram.

Boendet på båten

Det finns lite olika typer av kanalbåtar. Välj en båt som passar resesällskapet. Det finns enkelhytter och dubbelhytter. De större båtarna kan ha plats för upp till 10 personer och då kan ni ju resa med vänner på samma båt. Varje båt har ett fantasifullt namn och den är dekorerad på ett sätt som bidrar till känslan av glädje och semester.

Missa inte Pontcysyllte

Det finns en akvedukt i Wales som är mycket populär att resa med kanalbåt på. Pontcysyllte har sedan början av 1800-talet förbundit Trevor med Cysyllte i nordöstra Wales. Akvedukten är inte mycket bredare än båten och den är grund. På kanalbåten så glider ni fram högt upp över gröna marker. Utsikten är fenomenal och det här är en upplevelse som ni kommer att minnas för resten av livet.

När ska du hyra kanalbåt i Wales?

Med tanke på vädret så är det inte så dumt att hyra kanalbåt i Wales under sommaren eller tidig höst. Det är då som det är varmast och behagligast. Det kommer antagligen att regna då och då men det är ingen fara. Ni kan ta skydd under däck eller passa på att lägga till för att äta middag i en by som ni passerar på vägen.

Tänk på att boka kanalbåt i god tid om du vill resa till Wales under högsäsong. Då är det många som vill göra precis samma sak och då kan båtarna snabbt ta slut. Det finns flera företag som hyr ut kanalbåtar och de är enkla att komma i kontakt med via telefon eller email. Priserna är i stort sett desamma oavsett företag, men det kan bli billigare om du hyr kanalbåten under lågsäsong.